Het verhaal

Myboshi (mijn muts) is ontdekt door een gelukkige samenloop van omstandigheden in het verre Japan. De bedenkers van Myboshi hebben dit succes naar het westen gehaald en mede door het enthousiasme van de mensen om hun heen is Myboshi inmiddels een groot succes: de zelf gehaakte mutsen van myboshi.

De oprichters Felix Rohland en Thomas Jaenisch hebben hun Myboshi verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Myboshi staat voor passie. Passie voor het maken van een unieke muts, omdat er van elke boshi muts maar één uniek exemplaar is. Felix en Thomas zijn zo enthousiast over hun boshi mutsen dat ze nooit hun huis verlaten zonder hun boshi.

Waar staat myboshi precies voor?

Thomas: Myboshi staat voor een nieuwe generatie creatieve mensen. Het is een iconisch merk wat staat voor nieuwe, hippe, creatieve ideeën die door iedereen uitgevoerd kunnen worden. We bieden een totaalpakket voor creativiteit: met ons garen, haaknaalden, boeken en haakgidsen kan iedereen een ontwerper zijn. Het myboshi universum blijft zich uitbreiden rondom het 'zelfmaken', we hebben alweer veel nieuwe ideeën en blijven bezig met het bedenken van nieuwe dingen.

Felix:
We geloven in de kracht van zelfgemaakte items. Haken is niet alleen handwerken, maar ook een lifestyle. Om iets te creëren in vredige rust is een perfect tegenwicht in het hectische dagelijkse leven. En gelukkig zijn de mogelijkheden om creatief bezig te zijn eindeloos.

Hoe komen jullie waar jullie nu zijn?

Thomas: We hebben geleerd te haken van een Spaanse collega tijdens een uitwisseling van skileraren in 2009. We hadden nooit gedacht dat het op een dag zover zou komen als dit. We zijn gestart met een gehaakte beanie en waren snel verslaafd aan deze nieuwe hobby.

Felix: Nadat twee Australiërs onze beanies wilde kopen beseften we ineens dat we van onze hobby een bedrijf konden beginnen. Onder de naam myboshi - boshi is Japans voor muts - zijn we onze website begonnen waar de beanies konden worden samengesteld en precies worden besteld zoals iemand zijn beanie wilde hebben.  De vraag was zo enorm, dat we al snel onze "oma's" moesten inhuren om te helpen met haken. 

Waarom zijn jullie zelf garen gaan maken?

Thomas: Na het publiceren van ons eerste haakboek hadden we het idee om ons eigen premium garen te ontwikkelen zodat iedereen zijn eigen myboshi ideeën kon creeëren door gebruik te maken van myboshi garen.

Felix: Hoge kwaliteit en duurzaamheid zijn de principes achter ons garen welke ons zeer hoog in het vaandel staan. Daarnaast moet het in vele verschillende vrolijke kleuren beschikbaar zijn. Tot nu toe hebben we 5 verschillende garens om aan iedere vraag te kunnen voldoen. 

Wat maakt de myboshifangroep zo speciaal?

Thomas: We hebben nu ook veel fans buiten Duitsland. Het kan gezegd worden dat myboshi een wereldwijd fenomeen is geworden, dat overal werkt en vele jonge mensen over de planeet enthousiast voor handwerken maakt.

Felix: De myboshi fans houden van iets creëren met hun eigen handen, om iets zelf te maken met liefde en om over te hebben met anderen. Dit is een universeel concept en wordt overal begrepen. 

Filosofie

De beanies van myboshi zijn absoluut uniek. Dat is ook de reden dat ze myboshi worden genoemd. Boshi betekent muts in het Japans en waardoor de simpele vertaling is te maken naar "mijnBoshi" of 'mijn muts'. We laten de massaproductie over aan anderen, bij ons kan iedereen zijn eigen muts maken. Een muts voor ieder hoofd, met dank aan de verschillende te combineren trendy vormen, patronen en kleuren. Met je zelfgemaakte Boshi geef je aan welk karakteristiek hoofd eronder zit. Een soort "beanie with a brain".